Gezocht: Vrijwilliger die zich in wil zetten voor de communicatie van de Adviesraad Horst aan de Maas.

De Burger Advies Raad Horst aan de Maas (BAR) is een partij die de stem van de burger laat horen bij gemeente en zo helpt het beleid beter aan te laten sluiten bij de wensen en behoeftes van burgers. Dit doen we door gevraagd en ongevraagd advies te geven op voorgenomen beleid en uitvoering op beleidsterreinen op het gebied van het sociale domein. Waar mogelijk werken we samen.

Om de stem van de burger te vertegenwoordigen is het belangrijk dat we in contact zijn met de burger. Een goede communicatie helpt ons daarbij. Dat zorgt ervoor dat we bekend zijn bij de burgers, dat ze weten dat ze bij ons terecht kunnen en waarvoor en dat onze werkzaamheden inzichtelijk zijn voor hen die het aan gaat.

Op dit moment krijgt de communicatie te weinig aandacht. Wij zijn op zoek naar iemand die ons wil helpen met de communicatie.

Rol vrijwilliger communicatie

We zoeken inwoners die mee willen helpen bij het maken en beheren van de website en het vullen en beheren van de facebook. Daarnaast zouden we samen kunnen kijken welke vormen van communicatie nog meer passend zijn. Bijvoorbeeld een nieuwsbrief of stukjes in lokale bladen. Onlangs maakten we bijvoorbeeld een film die schets waar we als Burger Advies Raad voor staan.

De inhoud haal je o.a. op bij het bestuur en de werkgroepen. Mocht je je wel in willen zetten voor de communicatie maar niet op al deze facetten? Bijvoorbeeld je wilt wel stukje schrijven, maar ze niet op de site zitten of andersom. Ook dat is mogelijk. Idealiter vormen we een team communicatie n.a.v. de reacties op deze vrijwilligersvacature.

Investering van de vrijwilliger communicatie

De investering hangt heel erg af van de taken die je op je wil nemen.

 • Als je lid wilt worden van het team communicatie (vb. beheer facebook, website, schrijven artikelen) lijkt het ons wenselijk als je gemiddeld minimaal 2 uur per week beschikbaar bent, flexibel in te vullen, voor de periode van minimaal 1 jaar.
 • Als je ons nu tijdelijk op weg wil helpen bij het herontwerp van de site, bind je je voor een kortere periode maar wel voor minimaal circa 5 uur per week.
 • Als je andere ideeën hebt over hoe je bij wilt dragen horen we het graag.
 • Het tijdspad en de start kan in overleg met de BAR worden bepaald.

Wie zoeken we?

Een inwoner van de gemeente Horst aan de Maas:

 • Die kan werken met een computer, Microsoft Word en mail.
 • Die de Nederlandse taal goed beheerst
 • Die interesse heeft in communicatie
 • Met affiniteit met het sociale domein

Wat bieden wij?

 • De mogelijkheid om bij te dragen aan de werkzaamheden van de Burger Advies Raad Horst aan de Maas (BAR) en dus aan burgerparticipatie in de gemeente.
 • Een vrijwilligersvergoeding.
 • Samenwerken met andere inwoners van de gemeente Horst aan de Maas en met ambtenaren.
 • Afhankelijk van je rol mogelijk een cursus of instructie (vb. over het beheren van een website).

Meer weten of geïnteresseerd in deelname aan dit project?

We maken graag kennis met je en kijken graag samen wat een passende rol voor je kan zijn.

Neemt contact op met ons: secretariaat@barhadm.nl