Mevrouw Leny Jenniskens-Hendrickx (72) uit Horst
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Jenniskens maakt zich al bijna 30 jaar verdienstelijk voor de samenleving, waarbij de zorg voor anderen als een rode draad door haar activiteiten loopt. Mevrouw Jenniskens was onder meer van 1990 tot 2015 vrijwilliger bij Stichting Nederlandse Lourdesbedevaart voor zieken en is in die periode jaarlijks mee geweest naar Lourdes als vrijwilliger. Sinds 2018 doet ze hetzelfde voor Lourdesgroep Maas en Peel.

Van 1999 tot 2011 was mevrouw Jenniskens lid van de Cliëntenraad van Proteion Thuiszorg. Ook is zij vanaf 2008 vrijwillige contactpersoon bij Proteion Welzijn. Een vrijwillige contactpersoon gaat op kennismakingsgesprek bij hulpvragers thuis en (be)zoekt ook vrijwilligers. De contactpersoon koppelt de juiste vrijwilliger aan de juiste hulpvrager, zodat er een goede match tot stand komt waar beide partijen zich goed bij voelen.

Daarnaast is mevrouw Jenniskens vanaf 2011 lid van de Burger Advies Raad Horst aan de Maas (BAR). Binnen de BAR is ze lid van het team Zorg en Ondersteuning en binnen dit team lid van de werkgroep Mantelzorg. Mede dankzij haar inzet is de gemeente Horst aan de Maas uitgeroepen tot meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg. Tevens is mevrouw Jenniskens voorzitter van de ad hoc werkgroep Onafhankelijke cliëntondersteuning.