Uitnodiging voor de 3e Netwerkbijeenkomst Armoede op 20 mei 2019 te Melderslo
Inspirerende ideeën van kinderen over armoede

Geachte heer, mevrouw,

Bent u als vrijwilliger of professional betrokken bij mensen in onze gemeente in armoede? Komt u in uw (vrijwilligers-) werk mensen tegen in armoede die steun kunnen gebruiken?
Dan is dit interessant voor u. De werkgroep Netwerkbijeenkomst Armoede organiseert op 20 mei 2019 de 3e netwerkbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst staan ideeën over armoede van kinderen uit onze gemeente centraal.

Kinderen kunnen volwassenen helpen met complexe vraagstukken. Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Twister in Horst, De Horizon in Sevenum en De Kameleon in Grubbenvorst leverden met hulp van bureau ConsultingKids een grote hoeveelheid verfrissende ideeën rondom armoedebestrijding. Deze ideeën kunnen ons helpen in bestaande initiatieven en ze leiden wellicht tot nieuwe initiatieven.

Naast informatie en inspiratie is er tijdens de bijeenkomst wederom voldoende ruimte voor interactie en het leggen van contacten.

Ik nodig u van harte uit voor deze bijeenkomst!

Programma:
19.30 uur        Opening
Aanpak van Consulting Kids. De verfrissende ideeën en 2 nieuwe initiatieven in Horst aan de Maas
20.15 uur        Pauze
Workshop; wat kan ik hier mee?
21.30 uur        Einde en naborrelen

Praktische informatie bij de netwerkbijeenkomst Armoede:
De bijeenkomst vindt plaats op maandag 20 mei 2019, aanvang 19.30 uur in
MFC De Zwingel
, Beemdweg 4, 5962 AT, Melderslo (de zaal is open vanaf 19.00 uur)

Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u terecht op www.horstaandemaas.nl/bijeenkomstarmoede

Graag tot op 20 mei.

Met vriendelijke groet,

Peter Nellen,
namens de werkgroep Netwerkbijeenkomst Armoede

Toelichting bij het programma:

Consulting Kids: Verfrissende oplossingen voor volwassen vraagstukken gebaseerd op inspirerende ideeën van kinderen.  Overtuiging; Kinderen denken anders en laten zich niet stoppen door dingen die onmogelijk lijken. Kinderen kunnen volwassenen helpen met het oplossen van complexe vraagstukken én hebben de rest van hun leven plezier van de vaardigheden die ze daarbij opdoen.Meer info: https://www.consultingkids.nl/

Op basisschool De Twister in Horst, De Horizon in Sevenum en De Kameleon in Grubbenvorst kregen  leerlingen uit groep 7 en 8 in september 2017 het armoedevraagstuk voorgelegd door iemand van bureau ConsultingKids. Dit was vertaald naar een verhaal over Gompies, die in een Gompiebos op een fijne manier samen moesten leven. Iedereen moest zo veel mogelijk hetzelfde kunnen doen in dat bos en zo gelijk mogelijk zijn. Om dit waar te maken, mochten de leerlingen hun fantasie laten werken en zo veel mogelijk manieren verzinnen om de gelijkheid te garanderen. De ideeën die hier uitkwamen, werden na de sessies door ConsultingKids uitgewerkt in concrete plannen en adviezen.

De organisatie; de werkgroep Netwerkbijeenkomst Armoede:

Adorien ten Doeschate (GGD Limburg Noord) / Alette Steegs (His Hope) / Annie Korstjaans (Synthese) / Bianca van Roy / Inge Nabbe (Wonen Limburg) / Linda Vlemmix (PHF bewind) / Peter Jacobs (Gemeente Horst ad Maas) / Peter Nellen (Burger Advies Raad) / René Achten (Melior Bewind).

Financieel: De bijeenkomst wordt financieel mogelijk gemaakt door de Burger Advies Raad Horst aan de Maas, Wonen Limburg en Gemeente Horst aan de Maas.